LOGO Marathonverhaal

Anne van Schijndel 1e Ervaringen

www.logogeldrop.nl

1. Je bent meer dan een maand onderweg. Hoe is het algehele gevoel? (Wat valt mee, wat valt tegen)

 

Het gaat boven verwachting goed! Ik heb er nog steeds heel veel zin in. Ik voel me fit en het lopen gaat eigenlijk altijd lekker. Stiekem had ik gedacht dat het vele trainen me vrij snel zou gaan tegenstaan, maar het tegendeel is waar. Het toewerken naar de marathon heeft het lopen alleen maar leuker gemaakt. Ik zie eigenlijk nooit meer op tegen een training omdat ik weet waarvoor ik het doe. Dat was voorheen soms wel anders.

 

2. Heb je in de tussentijd nog wedstrijdjes/trimlopen gedaan? Zo ja, hoe ging dat?

 

Ik heb buiten de trainingen om niet meer gelopen. Na mijn laatste halve marathon heeft het zeker anderhalve week geduurd voor ik me weer honderd procent fit voelde. Dat vind ik in deze periode niet zo handig. Tot aan de marathon dus geen wedstrijden meer voor mij. Wat ik echt heel jammer vind, want het kriebelt enorm.


3. Je hebt een trainingsschema ontvangen waarbij je 3 tot 4 keer per week traint. Heb je je aan het schema gehouden? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe bevalt dat?

 

Ik houd het trainingsschema zo goed mogelijk aan. Ik geloof oprecht dat het uitlopen van de marathon op die manier de grootste kans van slagen heeft. Een keer heb ik op aanraden van Egon een training overgeslagen. Toen had ik wat tijd nodig om te herstellen. Dat voelde trouwens heel naar. Maar het heeft wel geholpen.

 

4. Jullie hebben een email ontvangen van Egon, waarin de komende 9 weken wat zwaarder worden. In de aankomende 9 weken zou je er eigenlijk één extra trainingsmoment bij moeten ga nemen. Ga je dat doen?

 

Ja, dat ga ik sowieso doen. Zo lang mijn lijf meewerkt, blijf ik me aan het schema houden. Misschien ga ik wel een keertje fietsen in plaats van lopen. Mijn mountainbike staat al klaar.


5. In het schema zijn ook oefeningen opgenomen om meerdere keren per week te doen. Wat zijn je favorieten? Voel je dat je er sterker van wordt?

 

Och die oefeningen… Ik heb zo’n ontzettende hekel aan die oefeningen. Ik kan dan ook geen favorieten noemen. Ik merk wel dat het steeds beter gaat. Mijn romp was een soort puddingbroodje. Inmiddels kan ik me een paar keer opdrukken enzo. Dat neemt niet weg dat je me na 16 september geen oefening meer zult zien doen.


6. Heb je al LOGO maatjes waar je veel de duurtrainingen mee doet? Hoe bevalt dat?

 

De trainingen in de weekenden doe ik in principe nog altijd in mijn eentje. Dat gaat prima. Wel heb ik nu een paar keer een duurloop gedaan met Robin de Krijger. Dat was ook fijn en natuurlijk veel gezelliger. De tijd gaat met z’n tweeën toch een stuk sneller. Dat neemt niet weg dat ik nog steeds heel erg kan genieten van een solorondje door de Brabantse natuur.

7. Je wordt ondersteund door het trainingsteam van LOGO. Hoe gaat dat? Heb je nog verbeterpunten?

 

Ik ben heel blij met de trainers. Ik heb veel vertrouwen in ze. Dankzij hen weet ik precies wat er van me wordt verwacht en ik kan ze alles vragen. Wat mij betreft gaan we gewoon zo door.

 

8. Nog een kleine 3 maanden te gaan, heb je al iets geleerd, dat je de komende 3 maanden anders gaat doen?

 

Door schade en schande wordt men wijs. Een aantal van de praktische wetenswaardigheden die ik heb opgedaan de afgelopen maanden:

  • Als je lichaam en geest je lief zijn, dan plan je geen lange duurloop over de heide op een tropische dag.
  • Het is handig om een nieuwe route van te voren in je horloge te zetten. Ook als je zeker weet dat je hem hebt onthouden. Eén verkeerde afslag is genoeg voor een complete chaos.
  • Trainen voor een marathon betekent wassen. Veel wassen. Vergeten te wassen betekent lopen in een zweem van oud zweet. Voor niemand leuk.

 

Wat ik ook heb geleerd is dat gezond eten geen onoverkomelijk opgave is. Ik heb mijn eetpatroon de afgelopen weken behoorlijk aangepast. Hoewel er nog steeds regelmatig ongezonde troep mijn mond in gaat – met 60 kilometer hardlopen per week kun je je gelukkig wat permitteren – ben ik echt veel beter gaan eten. En dat voelt verrassend goed (maar wat mis ik mijn liters koffie ‘s ochtends…).Lopersgroep Geldrop e.o.
Zwembadweg 13

5663 PL  Geldrop

info@logogeldrop.nl

Terug naar boven