Hardlopen

Binnen LOGO is er voor elke hardloper op zijn eigen niveau een groep waar hij kan aansluiten. LOGO heeft een prestatiegroep en 7 recreantengroepen(R1 t/m R7). Twee maal per jaar is er een startgroep voor de beginnende hardloper(zie tabblad #startcoach). Als startende hardloper kun je binnen een jaar verantwoord opbouwen naar 1 uur hardlopen. Hiervoor doorloop je de groepen R7, R6 en R5.

Elke individuele groep kent verschillen in trainingsfrequentie, tijdsduur van de trainingen en tempo.

 

Accenten van de hardloopgroepen

- beginners(R5 t/m R7): startende hardlopers of ervaren hardlopers die na blessure weer gaan starten; accent op techniek, intensieve begeleiding, adviezen over gezond sporten in het algemeen en over de loopsport in het bijzonder

- recreatief(R1 t/m R4): samen sporten is belangrijker dan presteren; aandacht voor verbetering of behoud van conditie en techniek, gezond actief zijn en bewust sporten in de natuur

- prestatief(P): sporten met de wil om te verbeteren c. q te winnen, trainen met schema's, trainingsmiddelen en baantraining, wedstrijden c.q. competitie deelname

 

Kwaliteit

Binnen LOGO wordt elke groep begeleid door een ervaren en gecertificeerde trainer. In alle trainingen wordt aandacht gegeven aan looptechniek, ademhaling, coördinatie, kracht en duurvermogen. Belangrijk uitgangspunten zijn dat het leuk is, er sociale contacten kunnen worden gemaakt en blessures worden voorkomen.

Alle hardlooptrainingen zijn uitgewerkt in trainingsprogramma. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen interval-, duurloop- en hersteltrainingen.

De intensiteit binnen de trainingen wordt aangegeven door de Zoladz-methode. Aan de hand van de maximale hartslag zijn er 5 trainingszones ingedeeld, respectievelijk: maximale hartslag (Hfmax) -50, -40, -30, -20 -10 slagen/minuut. Het doel van de Zoladzmethode is om gericht te trainen in een bepaalde zone.

 

Wanneer zijn de trainingen?
De trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur voor alle 8 hardloopgroepen.

Op vrijdagmorgen is er van 9.00 tot 10.30 uur de Ochtendrun, dit is een mix groep van hardlopers uit de recreantengroepen 1 t/m 4 en er wordt dan gezamenlijk rond de 10 km gelopen.

Op zondagmorgen wordt er van 9.00-10.45 uur getraind door de prestatiegroep en de recreantengroepen 1 t/m 4.
We vertrekken met alle trainingen vanaf de LOGO accommodatie, Zwembadweg 3 in Geldrop.

Voor vragen mail naar tct@logogeldrop.nl

Kosten
De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 92,50 per jaar, per week dus slechts € 1,75. Per week kun je dus meerdere keren hardlopen onder begeleiding van enthousiaste, gediplomeerde trainers. En je mag ook aansluiten bij de andere activiteiten binnen LOGO!

Aanmelden!

Vul het inschrijfformulier in om je aan te melden. Kruis het lidmaatschap "Lid" aan en bij aanmelding voor "hardlopen".

 

 

 

Lopersgroep Geldrop e.o.
Zwembadweg 13

5663 PL  Geldrop

‚Äč

info@logogeldrop.nl

Terug naar boven