PowerWalking

PowerWalking binnen LOGO is hét trainingsprogramma voor iedereen die meer wil doen dan wandelen alleen, maar waarvoor hardlopen te belastend is! Maar ook voor wandelaars die graag op hoog tempo willen wandelen!
 

PowerWalking is sportief wandelen met een hoge intensiteit en met een bepaalde loop- en ademhalingstechniek. 

PowerWalking kan veel bieden voor lopers die vanwege overmatige orthopedische belasting (lage rugpijn of knieklachten) het medische advies hebben gekregen om niet meer te joggen of hardlopen of vanwege de leeftijd een stapje terug moeten doen maar wandelen te langzaam voor gaat. Ook goed voor mensen die willen starten met een gezonde(re) leefstijl en waarvoor joggen of hardlopen (nog)een stapje te ver is. Maar ook voor mensen die vanwege overgewicht of diabetes het advies krijgen om sportief te gaan wandelen.
 

Daarnaast heeft LOGO een samenwerkingsverband met Gezondheidscentrum Laan 7. Daar kunt u een doelgerichte sportfittest krijgen en indien gewenst permanente begeleiding gericht op uw sportactiviteit. Zo is er elke dinsdagavond een fysiotherapeut van Laan 7 op onze accommodatie waar u terecht kunt voor een korte fysieke fitheid controle of bij twijfel over blessures of andere hardloop/wandel gerelateerde vragen in relatie tot uw fysieke conditie.


Trainingen PowerWalking
PowerWalking bij LOGO wordt door deskundige trainers trainers gegeven. Zij zijn specifiek opgeleid voor PowerWalking en zullen jou coachen op techniek en intensiteit. Het is immers PowerWalking! Het instapniveau is rond de 5,5 km/uur. De trainingen zijn wekelijks op dinsdag 19:00-20:30 en vrijdag 09:00-10:30 uur. 
 

Wanneer kan ik starten?
Je kunt het hele jaar door instromen! In jouw eerste trainingen nemen de trainers jou stap voor stap mee in de techniek. Meld je bij onze trainers op een dinsdag om 18.45 uur of op een vrijdag om 8.45 uur, kom dus naar de LOGO accommodatie op Zwembadweg 3 te Geldrop!. Doe mee! 

Je bent van harte welkom voor een proeftraining en kunt daarna besluiten of je projectlid wordt voor 4 maanden of je direct aanmeld als lid van LOGO. Kom je voor de eerste keer, stuur dan een mailtje naar tct@logogeldrop.nl. De trainer is dan voorbereid op jouw komst!

Kosten
De kosten voor het projectlidmaatschap bedragen € 7,50 per maand, in totaal dus € 30,00. Per week kun je 2 keer PowerWalking trainen onder begeleiding van enthousiaste, gediplomeerde trainers. En je mag ook aansluiten bij de andere activiteiten binnen LOGO! 

Aanmelden!

Vul het inschrijfformulier in om je aan te melden. Kruis het lidmaatschap "PowerWalking" aan. 


Waarom PowerWalking?

Power(Brisk)Walking is sportief wandelen met een hoge intensiteit en met een bepaalde loop- en ademhalings techniek. PowerWalking heeft veel voordelen. Zo onderscheiden we met sporten de energetische belasting en de orthopedische belasting. Het onderscheidende van PowerWalking is dat het een hoge mate van energetische belasting vraagt maar tevens een lage orthopedische belasting heeft.


Het is het “gat” tussen wandelen en joggen. Dit kan veel bieden voor de lopers die vanwege overmatige orthopesdische belasting (lage rugpijn of knieklachten) het medische advies hebben gekregen om niet meer te joggen of hardlopen. Of vanwege de leeftijd een stapje terug moeten doen maar wandelen te langzaam voor hen gaat. Ook goed voor mensen die willen starten met een gezonde(re) leefstijl en waarvoor Joggen of hardlopen (nog)een stapje te ver is. Of vanwege overgewicht of diabetes het advies krijgen om sportief te gaan wandelen.

Het kent veel medische en gezondheidsvoordelen;

 • Het verbetert de fysieke gesteldheid/ fitheid/vitaliteit
 • Het vermindert stress
 • Verbetert de ogen, het zicht (doorbloeding)
 • Goed voor hart en bloedvaten
 • Verbetert het zuurstof opname vermogen en zuurstof transport
 • Verbetert longvolume
 • Heeft goede invloed op pancreas (alvleesklier) tbv diabetes
 • Verbetert darmflora (darm aandoeningen)
 • Helpt aan goede spiertonus
 • Is goed voor botstructuur en gewrichten ( osteoporosis)
 • Tegen lage rugpijn, helpt hierbij erg goed
 • Verbetert houding/postuur
 • Geeft ontspanning en helpt tegen depressie
 • Bouwt cognitieve reserve op ( meer weerstand tegen ziektes als Alzheimer/Parkinson/Dementie)
 • Geeft meer controle over uitspattingen (emoties of spanningsuitingen)
PowerWalking LOGO 2019

Lopersgroep Geldrop e.o.
Zwembadweg 13

5663 PL  Geldrop

‚Äč

info@logogeldrop.nl

Terug naar boven