Trailrunning

Trail Running wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen.
Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving, dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is.

Iedere hardloper loopt weleens een stuk off-road of bouwt dit soort ondergrond bewust in, in zijn trainingsprogramma. Voordeel is dat je minder op snelheid, maar je meer op gevoel loopt.
Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk. Door trails te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’ in een oneffen en soms heuvelachtig terrein. De zachtere en afwisselende ondergrond beperken de impact op je gewrichten en daarmee is deze vorm van lopen minder blessure gevoelig. Om elke trailloper te laten ervaren wat trailen is en lopers te ondersteunen, biedt LOGO trailrun trainingen aan.
Het programma van de trailtraining ziet er als volgt uit.
 • Doelgroep: alle lopers die op de donderdag training 8 kilometer aaneengesloten kunnen hardlopen op merendeels zware, onverharde ondergrond en op de zondag minimaal 12 kilometer.
 • Trainingen:
  • Elke donderdagavond van 19.00-20.30 uur met aandacht voor kracht, coördinatie en beperkte omvang(8km). Iedere 3e donderdag van de maand trainen we op Landgoed Gulbergen
  • Om de week op zondagmorgen van 9.00-10.30 uur een duurloop van 12 tot ongeveer 18 km over onverharde paden. De ene zondag vanaf LOGO de andere zondag starten we vanaf een andere locatie in de omgeving.
  • Trailrunners die extra kracht, coördinatie en stabiliteit willen ontwikkelen kunnen aansluiten bij de Bootcamp op zaterdagmorgen van 9.30-11.00 uur.
  • Ook kan op dinsdag worden getraind op snelheid door interval training en elke 2e zondag op duurvermogen.
 • Verwachting van deelnemers: inzet bij de trainingen en deelname aan trailevent
 • We selecteren 4 trail evenementen per jaar waar leden gezamenlijk naar toe kunnen gaan. Dit ondersteunen we door de trailrunners voor te bereiden middels specifieke trainingen
 • Trailweekend: eens per jaar in de Ardennen of Eifel een weekend trailen waarbij we op zaterdag en zondag een uitgezette route lopen met verschillende afstanden en natuurlijk hoogtemeters.
 • Trainers zijn: Jack, Etienne, Ellen (Henk=back-up)
Iets voor jou?
Sluit dan aan bij trainingen van de LOGO TrailRunning Groep. Kom op donderdagavond en meld je voor de training bij de trainer. We vertrekken vanaf de LOGO accommodatie, Zwembadweg 3 in Geldrop.
Wil je op zondag aansluiten, informeer dan bij de trainer naar de startlocatie. Heb je trailschoenen, doe ze dan aan! Nog niet in bezit, no problem!

Voor vragen mail naar tct@logogeldrop.nl en we nemen contact met je op.


Kosten
De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 92,50 per jaar, per week dus slechts € 1,75. Per week kun je dus meerdere keren Trailrunnen onder begeleiding van enthousiaste, gediplomeerde trainers. En je mag ook aansluiten bij de andere activiteiten binnen LOGO!


Aanmelden!

Vul het inschrijfformulier in om je aan te melden. Kruis het lidmaatschap "Lid" aan en bij aanmelding voor "TrailRunning".

Lopersgroep Geldrop e.o.
Zwembadweg 13

5663 PL  Geldrop

‚Äč

info@logogeldrop.nl

Terug naar boven